خواص داروهای گیاهی

خواص خر مالو

 

خرمالو سرشار از ويتامين A و بتاكاروتن است. همچنين داراي مقدار قابل توجهي ويتامين هاي B1 ، B2 ، B3 و C   مي باشد. در ضمن اين ميوه خوش رنگ و خوش طعم داراي مواد معدني ضروري براي بدن مانند كلسيم ، گوگرد ، آهن ، فسفر، منيزيم و پتاسيم است.
هر يك از مواد معدني فوق نقش مؤثري در سلامتي و تندرستي بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبي رسيده باشد، براي كودكان نيز ميوه اي مفيد محسوب مي شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو ميوه اشتها آوري است.
 كلسيم در رشد كودكان و حفظ انرژي براي بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلي خون سازي ، و پتاسيم اشتها آور و شستشو دهنده كليه و كبد مي باشد. اين ميوه در افراد مبتلا به نقرس و بيماري هاي كبدي و كليوي بسيار مؤثر است. موادقندي خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، براي مبتلايان به بيماري قند ، زيان بخش نيست. اما باید بدانید که کم باید میل نمایند

خرمالو حاوي مقدار زيادي پكتين است. پكتين يكي از انواع فيبرهاي محلول در آب است كه باعث كاهش چربي هاي خون مي شود.اسيدهاي موجود در خرمالو عبارتند از: اسيد ماليك، اسيد سيتريك و اسيد تارتاريك. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبي كم است و از اين نظر هضم آن آسان تر مي باشد.
خرمالو داراي مقدار كمي تانن مي باشد كه گاهي ممكن است موجب يبوست شود.
همان طور كه ذكر شد، خرمالو سرشار از ويتامين A است. چنانچه اين ويتامين به مقدار كافي به بدن نرسد، نه تنها قدرت بينايي را كم مي كند، بلكه باعث شكننده شدن پوست، ناخن و موها مي شود. همچنين در ميزان هوش و سلامت بدن نيز اختلال ايجاد مي شود. مي توان از آب خرمالو براي درمان زخم ها استفاده كرد. همچنين اين ميوه براي آفت دهان و گلودرد بسيار مفيد است. مصرف اين ميوه با ارزش به همه شما توصيه مي شود.
بررسى بر روى خواص خرمالو مشخص كرده كه اين ميوه در درمان اسهال مفيد است و بر همين مبنا مصرف ۵۰۰ - ۳۰۰گرم از آن پيش از صبحانه توصيه شده است. همچنين مصرف دانه كوبيده و به صورت گرد درآمده خرمالو نيز در جهت دفع سنگ كليه و مثانه مؤثر تشخيص داده شده است.

 

 

+ نوشته شده در  یکشنبه دوم اسفند 1388ساعت 8:1  توسط حبیب اله گلفام  | 

عواملی که رفع یبو ست خواهد شد

میوه های رسیده که ملین هستند

آلبا لو .گیلاس . و انواع گوجه و آلو . پرتقال . لیمو و سایر مرکبات . انجیر . گلابی . هلو. طالبی .

انگور . زیتون . زرد آلو . توت . زرد آلو . توت . خر بزه . هندوانه . آناناس .انواع کاهو . کاسنی .

گندمی که سبوس داشته باشد . کلم برگ . برگ شلغم . برگ ترب و تربچه . ترب سیاه . مارچوبه . پیاز . نخود فرنگی . با قلای تازه . تره و تره فرنگی . انواع سیر و موسیر . لوبیا ی سبز . آب هویج . زردک . چغندر لبو و چغندر قند با برگهایشان . انواع کلم و گوجه فرنگی . کرفس . ریواس . کنگر .

یک تجربه : اگر درد شقاق دارید که معمولا پس از رفتن به دستشویی و اجابت مزاج آغاز میگردد هیچ دارویی جز کرم های سر کننده وجود ندارد.

حالا اگر می خواهید از این پس بیماری خود را درمان کنید از کپسول های ویتامین  ای استفاده نمایید.

ابتدا دستهای خود را به خوبی شسته و گپسول ویتامین ای را از وسط نصف نموده و روغن درون آنرا که همان روغن ویتامین ای است به ناحیه شقاق بمالید  و بفوریت خواهید دید که نه تنها درد شقاق فروکش می کند و از بین میرود بلکه در صورت داشتن سابقه خونریزی این مسئله نیز بر طرف خواهد شد و از این گذشته بواسیر نیز کوچک و کوچکتر خواهد شد.

+ نوشته شده در  یکشنبه دوم اسفند 1388ساعت 7:37  توسط حبیب اله گلفام  | 

عواملی که سبب عارضه یبوست می شود

غذا هایی که بیشتر یبوست می نماید

الکل - گوشتهای گاو . خوک . بز و خرگوش . ماهیهای بزرگ و کنسروهای ماهی . چاشنیهای مصنوعی .

خامه آردهای نرم که سبوس آنها گرفته شده . شوکولات . شیر جوشیده . پنیر های فاسد . و کهنه . شیرهای غلیظ قند دار . شیرینها ی تازه . روغنهای تقلبی پیه دار . نان سفید . بیسکو یتها . شیرینی های خشک . رشته فرنگی .

+ نوشته شده در  یکشنبه دوم اسفند 1388ساعت 7:26  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص شوید

 

    شوید

   شوید
نام علمی Aniethum graveolens
گياه شناسي
شويد گياهي است يكساله يا دوساله كه گاهي ارتفاع آن به يك متر نيز ميرسد . ريشه آن راست و مخروطي شكل و سفيد است . اين گياه در اكثر نقاط دنا منجمله قسمتهاي جنوب اروپا ،‌مصر ،‌آمريكا و چين پرورش داده مي شود .
ميوه شويد بيضوي ،‌مسطح وب طول 4 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر است . رنگ آن قهوه اي روشن و در سطح آن برجستگيهايي برنگ زرد و در كناره هاي آن لبه بال مانندي به رنگ زرد روشن ديده مي شود .
خواص داروئي:
تخم شويد اثرات درماني زيادي دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ،‌ضد درد، نفخ شكم ، ادرار آور و براي تقويت معده بكار مي رود .
براي كسانيكه اشتهاي زيادي به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترين دارو است زيرا اشتها را زياد كرده معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد . تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده ، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد . خانمهاي شير ده كه شير آنها كم است بايد حتما روي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شوید بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .
طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شوید قائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويد استفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري دارد .
از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودام داران قديم بخوبي به اين موضوع واقف بودند . مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدر 30 گرم تخم شويد به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .
در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شوید است . اين نوع بيماران بايد دم كرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .
در چين حتي شوید را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .
يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويد استفاده مي كنند
همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون میباشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوا استفاده تخم شوید به صورت جوشانده میباشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام. گیاه آن در سبزیجات مصرف میشود و تخم آن خواص زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد .

 

 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 18:5  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص آلو ورا

aloe vera  آلو ورا

 

  ۱ - قالب های ساختار بدن

آمینو اسیدها ، اجزاء و قالب های ساختار بدن ما می باشند . هشت آمینو اسید ضروری وجود دارد که در بدن ما ساخته نمی شود که در اجزاء گیاه آلوورا کشف گردیده است!!! نوشیدن مداوم و منظم آلوورا به شما اجازه

می دهد به واسطه تأمین طبیعی آمینو اسیدهای ضروری بدن سلامتی خود را حفظ نمائید . تجزیه ترکیبات آلوورا نشان می دهد که در بین گیاهان شناخته شده توسط بشر ، تنها نوع گیاهی است که آمینو اسیدهای مشابه و ضروری بدن را می سازد . فقط فکر کنید ؟ با استفاده 2 الی 4 اونس ( یک اونس = 1035/31 گرم ) در روز می توانید تغییر را مشاهده کنید .

2- ضد التهاب و عصبانیت

آلوورا دارای 12 مواد اصلی می باشد ، که طی بررسی نشان داده است بدون هیچگونه عارضه ای از عصبانیت و التهاب جلوگیری می نماید ، همچنین آلوورا سبب تحّرک ماهیچه ها و صحّت کار کرد مفاصل می شود .

3- ویتامین های موجود در آلوورا

آلوورا شامل ویتامین های A , B1 , B2 , B6 , B12 , C , E ، فولیک اسید و نیاسین می باشد . بدن انسان به سادگی نمی تواند بعضی از ویتامینها را ذخیره نماید ، بنابراین نیاز داریم در رژیم غذایی خود همواره این ویتامینها را به طور مکمل بگنجانیم . چه راهی بهتر از نوشیدن میزان مناسبی از آلوورا وجود دارد ؟

4- میزان مواد معدنی

بعضی از مواد معدنی در آلوورا یافت شده است که شامل کلسیم ، سدیم ، آهن ، پتاسیم ، کروم ، منگنز ، مس و روی می باشند . چه انبار عظیمی از مواد معدنی!!! ما همگی می دانیم افزودن غذاهایی که دارای ویتامین و مواد معدنی طبیعی می باشند همواره توسط پزشکان توصیه می گردد . نوشیدن آلوورا یک راه طبیعی و سالم برای تأمین نیازمندی های بدن می باشد .

5- تعمیر و مرمت کلاژن و کشیدگی پوست

آلوورا می تواند منبع غنی از مواد سازنده را به شما ارائه کند که همواره پوستی سالم و شاداب داشته باشید. هر 21 الی 28 روز پوست جدید جایگزین پوست قدیمی می شود. استفاده از قالب های ساختار بدن (آمینو اسیدها) کمک می نماید که پوست بتواند به طور روزانه مواد غذایی مقوی را توسط نوشیدن آلوورا جذب کند تا با اثرات پیری پوست مقابله نماید . مصرف روزانه آلوورا می تواند همان چیزی باشد که پوست شما تشنه آن است.

6- تنظیم انرژی و وزن بدن

استفاده مداوم آلوورا ، سبب می گردد تا به طور طبیعی سیستم گوارشی شما تمیز گردد . رژیم غذایی ما شامل بسیاری از مواد می باشد که مورد نیاز بدن نیست و فقط سبب خستگی و بیحال شدن بدن می گردد ، لذا با استفاده مداوم آلوورا احساس تندرستی و سلامتی به شما دست می دهد و سطح مصرف انرژی بدن افزایش می یابد و به شما کمک می کند تا وزن بدن مناب و متعادل گردد .

7- افزایش مصونیت بدن

آلوورا به طور طبیعی مقاومت بدن را افزایش می دهد. نظر به اینکه سیستم مقاومتی بدن همانند ساعت کارمی کند تا از بدن محافظت نماید ، آلوورا با بالا بردن طبیعی مقاومت بدن سبب می گردد مصونیت بدن به طور چشمگیری افزایش یابد. نوشیدن مداوم 2 تا 4 اُنس آلوورا می تواند به سیستم مقاومت بدن شما کمک نماید .

8- کمک به سلامت گوارش

یک سیستم سالم گوارشی سبب می گردد تا مواد مغذی حاصل از غذای که صرف می کنیم به سهولت جذب جریان خون گردد. آلوورا دارای قابلیت طبیعی دفع مسمومیت می باشد.

آیا نوشیدن مداوم آلوورا می تواند حرکت موجی روده را بهبود بخشیده و جذب پروتئین را افزایش دهد و همزمان میزان باکتری هایی را که سبب تخمیر می شوند کاهش دهد؟ بله همه این کارها را به طور طبیعی انجام می دهد!!! آلوورا همچنین می تواند خود را در کمک به کاهش سوزش قلب یا معده و دیگر ناراحتی های گوارشی ثابت نماید .

9- التیام بخش سریع

آلوورا عملکرد فیبروبلاست ها را افزایش می دهد. فیبروبلاست ها سلولهای قابل ملاحظه و ریزی می باشند که مسئولیت شکل دادن به کلاژن را عهده دار هستند. آنها همچنین کمک می نمایند تا سبب التیام سوختگی ها ، بریدگی ها ، پارگی ها ، خراش ها و سوزش های خفیف پوست گردند.

10- بهداشت و سلامت دندان

آلوورا بی نهایت برای سلامتی دهان و لثه شما مفید می باشد.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 17:46  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص بنه و یا سقز

 

بنه

pistacia atlantica

 

بنه گياهي درختي و از خانواده پسته است كه در فارسي به نام هاي ديگر مانند چاتلانقوش، شاتلانقوش، سقز، سقوز، راقور، قسقان، داربن، بنشت و گلخونك كله از آن ياد شده است. ميوه آن به اندازه يك نخود با دم ميوه بلند مي باشد.

خواص دارويي و كاربرد

مصرف ميوه بنه نفخ معده را كاهش داده براي سرفه، لقوه، فلج، رفع سر درد، تقويت نيروي جنسي،تقويت اعصاب، صاف كردن صدا، يرقان، سختي ترشح ادرار، درد كمر، زانو درد و درد مفاصل مؤثر و مفيد مي باشد. در تحقيقي كه توسط دانشگاه علوم پزشكي بيرجند صورت گرفته برگ آن خاصيت آنتي اكسيداني دارد.

بنه در خراسان جنوبي به عنوان نوعي غذا مورد استفاده قرار مي گيرد.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 17:37  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص عناب

 

خواص عناب

عناب یکی از قدیمی ترین میوه های جهان است که ۴ هزار سال پیش در طب چین به کار برده می شد. ( اگر می خواهید پیری زود رس نداشته باشید از این میوه بسیار استفاده نمایید )

 
 این میوه حاوی niacin، riboflavin، thiamine و ۲ نوع ویتامین A است.میزان ویتامین C در عناب ۱۰۰ برابر بیشتر از سیب و ۲۰ برابر بیشتر از مرکبات است.این میوه دارای کلسیم،مس،آهن، منیزیم،منگنز،فسفر،پتاسیم،سدیم و روی است.از ۲۳ نوع اسید آمینه، ۱۸ نوع آن در عناب موجود است.

خواص این میوه عبارت است از:
۱ - ارتباط سلولی را بهبود می بخشد.

۲ - از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.

۳ - گلو درد را از بین می برد.

۴ - در هضم غذا موثر است.

۵ - به عملکرد کبد و طحال کمک می کند.

۶ - بدن را سم زدایی می کند.

۷ - به ذهن راحتی می بخشد.

۸ - ضعف و خستگی مفرط را برطرف می کند.

۹ - مصرف این میوه به بهبودی بیمار سرعت می بخشد.

۱۰ - انرژی زاست.

۱۱ - از عفونت های روده جلوگیری می کند.

۱۲ - به معده تسکین می بخشد.

۱۳ - اشتها را کاهش می دهد.

۱۴ - برای سلامت قلبی عروقی موثر است.

۱۵ - سوخت و ساز بدن را تقویت می کند.

۱۶ - انگل های موجود در روده را از بین می برد.

۱۷ - برای سلامت قلب، ریه و کلیه مفید است.

۱۸ - سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.

۱۹ - تاثیر پیری زودرس را کند می کند.

۲۰ - به کاهش وزن کمک می کند.

۲۱ - عناب برونشیت را تسکین می دهد.

۲۲ - جوش، کورک و زخم ها را درمان می کند.

۲۳ - تب را کاهش می دهد.

۲۴ - آلرژی را کاهش می دهد.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 17:24  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص زیره سیاه و سبز

 

 

                              

 

گياهي است دو ساله، بي كرك، به ارتفاع 30-60 سانتيمتر، داراي ساقه توخالي، شياردار و منشعب از قاعده است .

ريشه راست يا دوكي شكل و گوشتدار و برگهائي با بريدگيهاي نازك و نخي شكل و به رنگ سبز روشن .

گل هاي آن كوچك ، سفيد يا صورتي و مجمتع به صورت چتر مركب است . ميوه اش بيضي شكل به طول 4 تا 6 ميلي متر به رنگ قهوه اي شكلاتي يا قهوه اي مايل به زرد و شفاف است . بوي آن بسيار معطر ، مطبوع و طعم آن تند و كمي سوزاننده است . گل هاي آن مورد استفاده زنبور عسل است . قسمت مورد استفاده ميوه است و در نواحي گرم آسيا ، اروپا و جنوب ايران و آفريقا مي رويد .

مواد مؤثره : اسانس (كارون ، دي هيدروكارون ، فلاندرون) ، تانن ، مواد روغني ، موسيلاژ ، مواد قندي

خواص درماني : تقويت كننده و نيرودهنده ، درمان اختلالات گوارشي (ضد نفخ ، ضد اسپاسم و قولنج ، بادشكن و اشتها آور) ، ضد عفوني كننده ، قاعده آور (خفيف) معالجه بيماريهاي مانند ضعف عمل دستگاه هضم ، نفخ و بلع ، هوا ، دل پيچه كودكان ، تأخير وقوع قاعدگي زنان جوان ، ضعف اعصاب ، اشتها آور ، تقويت ميل جنسي ، در دامپزشكي نيز براي رفع قولنج ، اسپاسم ها و  بي اشتهايي و كم شدن شير دام ها استفاده مي شود . تسكين يافتن ، گرفتگي غير ارادي ماهيچه هاي معده و راشي سيتم ، بخور جهت جلوگيري از ريزش آب از چشم ، افزايش دهنده شير مادران

روش استفاده : ميوه به شكل دم كرده .

1 – زيره سياه gr10-5 + رازيانه + گشنيز + شويد + انيسون : ضد نفخ ، درمان سوء هاضمه ، ضد اسپاسم ، آرام بخش ، شيرافزا

عوارض جانبي: زياده روي در مصرف زيره بعلت طبع گرم ايجاد كهير مي كند .

باعث افزايش ترشح تيروئيد در نتيجه لاغري و زردي رنگ چهره را بدنبال دارد (خاصيت ضد چاقي زيره)

داروها : شيرافزا ، كارميناتيف ، كارامين ، ميكسچرها ، سينكل

 زیره  سبز

                        

گياهي است كوچك و علفي به ارتفاع 15 تا 50 سانتيمتر ، ريشه دراز و باريك ، منشاء آن مصر و سواحل نيل است . برگها منقسم با بريدگيهاي بسيار نازك و نخي شكل ، گل ها مجتمع به صورت چتر مركب ، سفيد يا صورتي رنگ .

مواد مؤثره : اسانس (كارون ، فلاندرن ، كومينول ، سمين) ، تانن ، روغن

خواص درماني : صفاتي شبيه به زيره سياه و انيسون دارد . ضد نفخ ، ضد تشنج و صرع ، مقوي معده ، مدر و بادشكن ، قاعده آور و معرق ، درمان عفونت حاد و مزمن برونش ها ، نفخ ناشي از سوء هاضمه و بلع هوا ، رفع گازهاي روده، رفع ترشحات زنانه و قطع حالت قاعدگي در زنان جوان، در استعمال خارجي قرار دادن ضماد آن بر پستان، در موارد جمع شدن شير در پستان اثرات مفيد ظاهر مي‌كند. افزايش ميل جنسي در خانم ها

روش استفاده : ميوه به شكل دم كرده .

دقيقاً شبيه به زيره سياه با اثرات درماني پائين تر است .

اگر خون ریزی بینی دارید زیره را در سرکه خیسانده و درآفتاب خشک کنید و بکوبید در رفع و یلر زنان باردار و 

جلوگیری از خاک خوری آنها مفید خواهد بود .

 

 

 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 17:6  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص هل

 

هل

هل Cardamom
نام علمی Elettaria cardamomum

گياه شناسي
هل گياهي است كه در مناطق حاره و گرم مي رويد . وطن آن هندوستان مي باشد و حدود 80% مصرف هل دنيا از هندوستان صدر مي شود
اين گياه پايا و علفي است كه ريزوم آن ساقه هاي هوائي مانند برگ بهم پيچيده گاهي تا ارتفاع 4 متر خارج مي شود
يك يا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه هاي هوائي خارج مي شود كه داراي گل هاي كوچك برنگ سفيد يا سبز روشن مي باشد
ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و برنگ زرد يا سبز روشن بطول 1-2 سانتيمتر است . دانه هاي معطر و مطبوعي برنگ قهو هاي ماي به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادويه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها يم رسد
خواص داروئي:
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
1)چون هل بشكل قلب مي باشد بنابراين تقويت كنده قلب است
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد
3)تقويت كننده بدن است
4)ادرار آور است
5)قاعده آور است
6)مقوي سيستم هضم است
7)باعث هضم غذا مي شود
8)زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
9)خوشبو كننده دهان است
10)براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
11)براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،‌از دم كرده هل استفاده كنيد
12)اشتها آور است
13)تب را پائين مي آورد
14)معالج سرماخوردگي است
15)براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
16)ترشي معده را برطرف مي كند
17)ضد مسموميت است
18)براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است ادویه خوشبویی است و در غذاها و نوشیدنیها مصرف دارد که در زیر بیشتر به آن اشاره خواهد شد :

اين گياه داراي ساقه بزرگ و گره دار و ناصاف و شبيه فريز است .
تخم زيادي دارد .
خوشبو است و زبان را مي خارد .
اين گياه در ميان برگهايش و نزديک ساقه گل هاي بنفش رنگي توليد مي کند .

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 17:3  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص زعفران

زعفران ، گياهی است چند ساله كه دارای پياز می باشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است. اين گياه در جنوب  غربی آسيا،  جنوب اسپانيا و جنوب  اروپا  روییده می شود. دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ می باشد. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. كلاله  زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و  موسيلاژ است. تکثير زعفران منحصرا توسط غده زير زمينی بنه ( کورم ) متداول است. عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و يك تركيب اكسيژن دار و همراه با سينئول  به نام  سافرانال  می باشد. طعم زعفران مربوط به هيتروزيد تلخ پيكروكروسين است. رنگين بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسين می باشد.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كيلوگرم گل زعفران بدست می آيد كه وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشك شدن به يك كيلوگرم می رسد.

ارزش غذایی زعفران

زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفران موجب كاهش چربی  و كلسترول خون می گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پيشگيری كننده از بيماريهای قلبی و سرطان، تقويت کننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بيماريهاي پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، يرقان، پيش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شكم ، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.

زعفران به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده می باشد و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.

زعفران گیاه ضد افسردگی

مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یك فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

 

زعفران عامل پیشگیری از کاهش دید در سالخوردگی

بر اساس تحقیقات مرکز دانشگاهی ایتالیا زعفران در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیبها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود. زعفران در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماریهای ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

خواص ضد سرطانی زعفران

زعفران خواص ضد سرطاني دارا می باشد و به عنوان يك داروي ضد تومور و جمع كننده راديكالهاي آزاد عمل مي‌كند. بر اساس تحقیقات پزشکی ثابت شده است که مواد آنتی اكسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشند. بر اساس نتایج این بررسی بنظر می رسد که استفاده از زعفران، از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری می كند و در ترمیم مولكول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.

مضررات مصرف بی رويه زعفران:

مصرف بی رويه زعفران مضر می باشد و باعث استفراغ، كاهش ضربان قلب، خون ريزي از بيني، خون ریزی از پلك ها و لب و موجب سر گيجه، بي حالي، زردي پوست و عوارض خطرناك ديگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.

زعفران عامل سقط جنین و یا برطرف کننده سخت زایی :

رقیه و سحر کامران سامانی در پژوهش خود با موضوع درمان سخت زائی با مصرف زعفران در همایش زعفران داروی گیاهی هزاره سوم ارائه شد، نشان دادند که خوردن زعفران در زمان حاملگی، شخص را برای زایمان آسان آماده می کند. بر طبق پژوهش آنان مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در  نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.
زعفرانی که پس از سه ماه اول حاملگی مصرف شده است تاثیر خود را چند ساعت قبل از زایمان با شروع شدن درد و با دریافت عصبی گیرنده های درد و تولید هورمون پروستا گلاندین که درهنگام وضع حمل باعث انقباض ماهیچه های دیواره رحم می‌شوند و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم و اثر شل کنندگی سرویکس دارد می‌ گذارد بنابراین با مصرف صحیح زعفران میزان پروستا گلاندین در رحم در زمان تولد نوزاد را افزایش داد و از سخت زائی جلوگیری کرد.

مقدار مناسب و مجاز مصرف زعفران در ماه:

مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می باشد و مصرف بیش از 5 گرم آن برای هر نفر در ماه مضر می باشد. اما مصرف 5 گرم زعفران در يك وعده غذائی می تواند منجر به مرگ انسان گردد.

نگهداری از زعفران:

زعفران را بايد دور از نور و رطوبت نگهداری کرد زعفران را درظروف شيشه اي يا فلزي دربسته نگهداري نمایید. توجه داشته باشید اسانس زعفران قابل تبخير شدن است، بنابر این درب ظرف زعفران را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات داروئی و کیفیت آن كاهش می یابد.

مصارف زعفران :

زعفران به مواد غذایی عطر و رنگ مخصوص می دهد و به همین جهت از زعفران در صنايع غذایی مانند سوسیس سازی، در شيرينی سازی مانند تهیه پودرهای کیک، در داروسازی مانند داروهای ضد افسردگی، در نساجی مانند رنگ کردن پارچه های ابریشمی، در تولید مشروبات الکلی و غیر الکلی بعنوان طعم دهنده طبیعی و در صنايع لبنی و غیره استفاده می شود.

بازار جهانی زعفران:

براساس آمارهای سازمان خواروبار جهاني فائو، ميزان توليد زعفران در جهان سالیانه حدود 210 تن است كه ايران با توليد ساليانه 184 تن ، حدود 81 درصد زعفران تولیدی جهان را به خود اختصاص داده است و اسپانيا با 12 درصد توليد جهاني پس از ايران در رتبه دوم  تولید زعفران قرار دارد با این همه ایران پس از اسپانیا بزرگترین صادر كننده زعفران در جهان می باشد.

 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 16:59  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص سیر

 

 خواص سیر

 مدت‌ها پيش، براي كاربردهاي پزشكي مورد استفاده قرار گرفته است و بيشترين مورد استفاده آن در سال‌هاي اخير براي موارد قلبي - عروقي و خاصيت ضد ميكروبي آن بوده است.
تركيبات سولفور شامل آليسين، ظاهرات تركيبات فعالي در ريشه پياز گياه سير است. مطالعات نشان دهنده تاثيرات مهم اما علائم كاهش دهنده چربي و فعاليت ضد پلاكتي هستند. معمولا اثرات جانبي مصرف سيرخفيف و غير متداول است.
سير ظاهرا تاثيري بر متابوليسم داروها ندارد، اما بيماراني كه از داروهاي ضد انعقاد استفاده مي‌كنند، بايد در مصرف سير احتياط كنند. از اين رو افرادي كه جراحي مي‌كنند بايد ‌٧ تا ‌١٠ روز پيش از جراحي از خوردن سير خودداري كنند چرا كه سير زمان خونريزي را طولاني‌تر مي‌كند.
سير هزاران سال براي اهداف پزشكي مورد استفاده داشته است. اين گياه حداقل ‌٣٠٠٠ سال در طب چين كاربرد داشته است.
مصريان، بابلي‌ها، يوناني‌ها و رومي‌ها از سير براي موارد شفابخش استفاده مي‌كرده‌اند. در جنگ‌هاي جهاني اول و دوم نيز از سير بعنوان ماده ضد عفوني كننده براي پيشگيري از قانقاريا استفاده مي‌شود.
در طول تاريخ، سير در سرتاسر دنيا براي درمان ناراحتي‌هاي مختلف شامل فشار خون بالا، عفونت‌ها و مارگزيدگي‌ها استفاده شده و برخي فرهنگ‌ها از آن براي دفع ارواح شيطاني استفاده مي‌كردند.
در حال حاضر از سير براي كاهش ميزان كلسترول و كاهش خطر بروز بيماري‌هاي قلبي - عروقي و نيز براي بهره مندي از خواص ضد ميكروبي آن استفاده مي‌شود.
پياز ريشه گياه سير مصرف پزشكي دارد. از آن مي‌توان به صورت تازه، خشك و يا روغن گرفته شده استفاده كرد. از آنجا كه برخي تركيبات مفيد در اين گياه در اثر حرارت ديده غير فعال مي‌شوند، لذا سير پخته قدرت طبي كمتري دارد.
سير تاكنون در سطح وسيعي در آزمايش‌هاي باليني بر روي حيوانات و انسان و در لوله آزمايش و در بررسي‌هاي اپيدميولوژيك براي خواص چندگانه پزشكي آن مورد مطالعه قرار گرفته است. كيفيت آزمايش‌ها بر روي انسان متفاوت بوده است كه مقايسه را در آزمايش‌هاي مختلف دشوار كرده است.
در بسياري از آزمايش‌هاي كلينيكي متنوع و اتفاقي تاثيرات سير برروي سطح ليپيد (چربي) مطالعه شده است.
در آزمايشاتي در سال‌هاي ‌١٩٩٣ تا ‌١٩٩٤ صورت گرفت، مشخص شد كه مصرف سير در كاهش سطح كلسترول خون نقش اساسي دارد. بر اساس توصيه‌هاي مهم كلينيكي، به بيماران گفته مي‌شود كه سير تاثير خفيف و كوتاه مدت در كاهش چربي خون دارد.
بيماراني كه سابقه ابتلا به بيماري ترومبوس (تشكيل لخته خوني در عروق يا قلب) را دارند بايد بدانند كه سير مي‌تواند تاثير اندك اما مهم به روي تجمع پلاكت‌ها داشته باشد. به علاوه بايد به بيماران توصيه شود كه اين گياه خاصيت كاهش خطر ابتلا به سرطان بويژه سرطان معده و روده را دارد.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 16:48  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص پیاز

پیاز خام دارای ویتامینC فراوان و ویتامین های A,B و املاح معدنی از قبیل گوگرد، آهن ، آهک ، فسفر، پتاسیم، سدیم ، ید، سیلیس ، کلسیم ، استات دوشو، سیترات ، اینولین، صمغ وموم است.

فسفر قدرت فکر را بالا می برد.

گوگرد موجود در پیاز جهت ضد عفونی کردن خون، ششها و برطرف کردن آسم، ورم گلو، برونشیت و گریپ (به خاطر وجود ماده آلیسین) موثر است.

پیاز دارای ید است. و در درمان گواتر، اسکوربوت و بیماریهای لنفاوی مانند ورم غده، آبسه و جوشهای زیرپوست تاثیر فراوان دارد.

سیلیس موجود در پیاز در نگهداری استخوانها و رگها ضروری است.

پیاز حاوی مقداری هورمون و دیاستاز است که موجب تقویت غده اشکی و گوارشی و غده جنسی میشود .

پیاز دارای آنتی بیوتیک است که خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی میکند.

پیاز از بیماریهای قندی ، کلیوی ، مثانه ، ورم ساقها ، پروستات و رماتیسم مفصلی جلوگیری می کند.


خلاصه ای از اثرات درمانی پیاز

سیستم اعصاب مرکزی: آرام بخش سیستم گردش خون: پایین آورنده فشار خون ، کاهش چربی خون پیشگیری و درمان تصلب رائین

سیستم گوارشی(داخلی): پائین آورنده قند خون (دیابت) ، اشتهاآور ، ضد اسپاسم (انقباض ، تشنج انقباضی) ، رفع سنگهای مجاری صفراوی ، درمان اختلالات روده ، رفع مسمومیت 

سیسم مجاری اداری: ادرارآور (مدر) ، کاهش اوره خون ،دفع سنگهای مجاری اداری، رفع آندوم پروستات ، رفع احتباس ادارا ، درمان التهاب مجاری ادراری ، درمان عفونت مثانه
 
سیسم مجاری تنفسی : مسکن سرفه ، سرماخوردگی

سیستم محافظ بدن (پوست و مو): ترمیم سوختگی، پسوریازیس (داءالصدف) ، درمان برص (ویتیلیگو) ، جلوگیری از ریزش مو ، مسکن درد و التیام زخم ، ضد قارچ ، درمان آبسه و تاول
 
موارد مختلف: ضد باکتری ، درمان همورویید ، تقویت قوه باء ، ضد عفونی کننده ( گندزدا) ، رفع گزیدگی ، پیشگیری و درمان بیماری سرطان ، ضدآسکوربوت

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 16:42  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص نارنگی

 

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۳۴ می باشد و در یک عدد ۴۰ است

نارنگی
ارزش تغذيه اي:
نارنگي داراي ويتامين هاي A ، B1 ، B2 ،C پروتئين ، چربي ، قند، حاوي مقدار زيادي فسفر، كلسيم مي باشد.
تاثیر در سلامتی :
· اين ميوه خون را تصفيه و زياد مي كند.
· به خاطر داشتن مقدار فسفر و كلسيم بالا، نارنگي يكي از ميوه هايي است كه در تشكيل استخوان و اسكلت بدن موثر است.
حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق در فعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي موثر است.
سرد و تر ، مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهيب معده و كبد است .
نارنگي مسكن اعصاب است و براي كليه بيماران مفيد است .
اگر مي خواهيد شب راحت بخوابيد چند دانه نارنگي بخوريد . خوراکی

نارنگی
ارزش تغذيه اي:
نارنگي داراي ويتامين هاي A ، B1 ، B2 ،C پروتئين ، چربي ، قند، حاوي مقدار زيادي فسفر، كلسيم مي باشد.
تاثیر در سلامتی :
· اين ميوه خون را تصفيه و زياد مي...

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 15:6  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص طالبی

 

ارزش تغذیه ای طالبی
 
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۲۳ می باشد.

طالبی یكی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است كه از نام یك دهكده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده كه در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی كاشت شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و كدو است. گرمك و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشكی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت كه پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمك از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمك است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمك عبارتند از:میوه و تخم میوه.

فواید تغذیه ای طالبی

طالبی یكی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می كند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.

 

طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5  وB1 است.

طبق نمودار بالا طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC  ومنبع بسیار خوب ویتامینB6  و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذكر شده است.همانطور كه ویتامینA آنتی اكسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اكسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سكته و سرطان را كاهش می دهد . وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یك ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل كرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.

انتخاب طالبی

برای خرید یك طالبی خوب و رسیده، با كف دست به آن ضربه بزنید باید یك صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ كرم یا زرد مایل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه كال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید كمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی كنده شود. یكی دیگر از نشانه های رسیده بودن طالبی بوی ملایم شیرینی است كه از پوست آن به مشام می رسد.

ارزش تغذیه ای طالبی

خواص درمانی گرمك و طالبی

1- طالبی میوه ای اشتها آور است.

2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدن است.

3- خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان كم خونی مفید است.

4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.

5- گرمك سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است.

6- گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.

7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهد.

8- گوشت طالبی برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.

9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.

احتیاط لازم در مصرف طالبی

1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و یا آن را مصرف نكنند.

2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی كنند.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 14:52  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص هندوانه

هندوانه
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۲۳ می باشد

هندوانه از جمله ميوه‌هايي است كه در فصل تابستان به دليل گرما و شيوع بيماري گرمازدگي طرفداران زيادي دارد. اين ميوه افزون بر طعم دلچسب و بوي مطبوع آن، خواص درماني زيادي نيز برخوردار است.

درون هندوانه

صد گرم هندوانه كه حدودا يك برش متوسط است92 كالري انرژي دارد و حاوي 92 گرم آب، 5/0 گرم پروتئين، 2/0 گرم مواد چربي، 6 گرم نشاسته، 6/4 گرم قند، 3 گرم فيبر، 7/0 ميلي‌گرم كلسيم،10ميلي گرم فسفر، 5/0 ميلي‌گرم آهن، يك گرم سديم، 100 ميلي‌گرم پتاسيم، 600 ميلي گرم ويتامين‌آ، 03/0 ميلي‌گرم ويتامين ب1، 3/0 ميلي‌گرم ويتامين ب2، 2/0 ميلي‌گرم ويتامين ب 3، 8 ميلي گرم ويتامين ث، منيزيم، ويتامين ب 5 و ويتامين ب 6 است.

يك برش هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 در صد نياز روزانه به ويتامين A را تامين مي‌كند.

10 خاصيت هندوانه


گاهي به غلط گفته مي‌شود هندوانه آب است و خاصيتي جز خنك كردن ندارد در حالي‌كه اين ميوه خواص بسيار زيادي دارد.

1- هندوانه ادرارآور است زيرا داراي مقدار خيلي كمي سديم است موجب مي‌شود آب زيادي از بدن دفع ‌شود و براي كساني‌كه ناراحتي كليه دارند و افرادي كه ادرار غليظ و زرد رنگ با بوي تند دارند، بسيار خوب است.

2- خوردن هندوانه به خاطر مدر بودن،سديم پايين و داشتن پتاسيم به پائين آوردن فشار خون كمك مي‌كند.

3- هندوانه معده را تقويت مي‌كند.

4- پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.

5- ضد استفراغ و تهوع است. مخصوصا براي افرادي كه در تابستان دچار گرمازدگي مي‌شوند، نوشيدن آب هندوانه با كمي گلاب مي‌تواند مفيد باشد.

6- براي رفع تشنگي بسيار مناسب است. هيچ ميوه‌اي تا اين اندازه آب ندارد.

7- پاك كننده روده‌ها بوده است.

8- هندوانه منبع خيلي خوبي از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي‌شود و اثرات ضد اكسيداني قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال‌هاي آزاد را خنثي مي‌كند. ليكوپن داراي اثرات ضد سرطاني است و در پيشگيري از سرطان پروستات، سرطان سينه، سرطان رحم، سرطان ريه و سرطان روده بزرگ موثر است. همچنين ليكوپن باعث جلوگيري از اكسيده شدن كلسترول مي‌شوند، در نتيجه كلسترول به ديواره رگ‌هاي خوني نمي‌چسبد و در كاهش مشكلات قلبي و عروقي موثر است.

9- هنداونه به خاطر داشتن ويتامين ث و ويتامين آ و بتا كاروتن و ليكوپين، صدماتي را كه در اثر استرس، استعمال دخانيات، سموم محيطي و داروها وارد مي‌شود كاهش مي‌دهد.

10- هندوانه داراي آب فراوان و انرژي كمي است در نتيجه نسبت به ساير ميوه‌ها، مواد مغذي بيشتري در هر كالري دارد و براي كساني‌كه مي‌خواهند وزن خود را كم كنند ميوه مناسبي است.
+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 14:46  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص اسفناج

اسفناج یا اسپیناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. طوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است.

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.


تركیبات شیمیایی :

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3  بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم،  پتاسیم، ید، مس، منیزیم  ، لسیتین  ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان  را می گیرد.

 اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.


خواص غذایی و سلامتی :

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A  ، B3 ، C  و آهن و پتاسیم می باشد.

2) بدن را قلیایی می كند.

3) خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.

4) ورم روده كوچك را رفع می كند.

5) برای ورم ریه مفید است.

6) ملین است و یبوست را برطرف می كند.

7) برای لاغر شدن  و كم كردن وزن مفید است.

8) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

9) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.

10) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

11) برای رفع سرفه های خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

12) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.

13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.

14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.

15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ،  معده،  پروستات،  ‌حنجره و رحم موثر است.

16) اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.

17) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.

18) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.

19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.

20) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.

 اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.

21) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم  و گرفتگی صدا بسیار موثر است.

22) رماتیسم و نقرس را درمان می كند.

23) برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده  موثر است.

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزی ها و كم خونی از آن استفاده می كردند.

25) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.

26) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان  مفید است.

27) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.

28) اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.

29) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.

30) رعشه و بوی بد دهان  را از بین می برد.

31) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.

32) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.

33) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.


مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل  و سنگ های كلیه  و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.


+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 14:35  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص تره فرنگی

خواص تره فرنگی

تره فرنگی کلسترول بد(LDL) خون را کاهش می‌دهد، در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب( HDL) را نیز افزایش می‌دهند. این فعالیت ....
 

تره‌فرنگی با طعمی بهتر و شیرین‌تر از پیاز، طعم غذا را بدون اینکه طعم خود را قالب کند، بهتر می‌سازد. تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیاز‌چه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقه‌ای استوانه‌ای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگهای پهن، سبز و پیچیده منتهی می‌گردد. تره فرنگی‌ها، حدود 30 سانتیمتر طول و حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر قطر دارد. مزه‌ و طعم آن مانند موسیر اما کمی شیرین‌تر و خوش طعم‌تر است.

فواید تره‌فرنگی

تره فرنگی مانند سیر و پیاز از خانواده گیاهی به‌نام آلیوم (Allium) می‌باشد. به دلیل یکی بودن خانواده تره‌فرنگی و سیر و پیاز،‌ حاوی موادی یکسان می‌باشند که برای سلامتی مفید است.

کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون

دانشمندان مشاهده نموده‌اند که گیاهان خانواده آلیوم، کلسترول بد(LDL) خون را کاهش می‌دهند در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب) HDL) را نیز افزایش می‌دهند. این فعالیت بسیار برای جلوگیری از پیشرفت و افزایش پلاکهای خونی که منجر به گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی می‌گردد بسیار مهم می‌باشد. اگر این پلاکها بدون توقف رشد نمایند، سبب حمله قلبی یا سکته می‌گردند. گیاهان آلیوم، حتی باعث کاهش فشار خون بالا، که عامل دیگری برای حمله قلبی و یا سکته می‌باشد، نیز می‌گردد.
مواد موجود در 100 گرم تره فرنگی
 
منگنز 13/0 میلی گرم
ویتامین C 18/ 2میلی گرم
آهن 57/0 میلی گرم
فولات 12.64  میلی گرم
ویتامین B6 06/0 میلی گرم

تقویت سلامتی

مصرف گیاهان آلیوم، دو تا چندین دفعه در هفته، باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده و پروستات می‌گردد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر آلیوم بر سرطانها، نشان داده است که موادی درون این غذاها است که توانایی حفاظت از سلولهای روده را در مقابل عوامل سرطان‌زا دارد.

اگرچه مواد موجود در تره فرنگی مانند مواد موجود در سیر و پیاز است، اما میزان آنها بسیار کم است. به همین دلیل برای بدست آوردن تاثیر این مواد باید از مقدار زیادی تره فرنگی استفاده نمود. خوشبختانه طعم شیرین و ملایم آن باعث می‌شود که خوردن آن به مقدار زیاد، آسان باشد.

تثبیت قند خون

علاوه بر فوایدی که خانواده آلیوم دارد، تره فرنگی حاوی مقدار زیادی منگنز، ویتامین B6، ویتامین C، فولات و آهن می‌باشد. ترکیب این مواد مغذی بایکدیگر باعث تثبیت قند خون می‌شود.

چگونه تره فرنگی انتخاب کنیم و چگونه آنها را نگهداری نماییم.

تره فرنگیها با برگهایی به رنگ سبز تیره و گردنی سفید مشخص شده‌اند. یک تره فرنگی خوب نباید زردرنگ و پلاسیده باشد و حتی نباید پیاز آن شکسته و ضرب دیده باشد. اگرچه تره فرنگی‌های بزرگتر و بلندتر فیبر بیشتری داشته باشد، تنها آنهایی را انتخاب نمایید که 2 تا 5 سانت طول داشته باشند.

تره فرنگی را می‌توان برای چند روز بدون اینکه فاسد شوند در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگیها را باید درکیسه‌ای قرار داد تا رطوبت خود را از دست ندهند. تره فرنگی پخته شده اگرچه زود فاسد می‌شود،‌ اما می‌توان آن را برای 2 روز در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگی را می‌توان برای 3 ماه در فریزر نگهداری نمود.

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 14:16  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص ریحان

 

 

طبیعت ریحان کمی گرم وخشک است و در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقط دنیا کاشته می شود

ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن از آن استفاده می شود .

دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج - ضد  درد - مقوی و مدر است . معالج سردرد های

میگرنی و عصبی است . نوشیدن یک فنجان نفخ و گاز معده را از بیبن می برد.

خوردن ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می کند .

دم کرده برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات می باشد کافی است محل گزش حشرا ت را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است

جوشاندن ریحام تب بر است  .

دم کرده تخم این گیاه مسکن است .

اگر گلدان این گیاه را جلو ی پنجره منزل خود قرار دهید از وارد شدن حشرات و مگس در امان خواهد بود .

زمانی که این گیاه کاملاٌ رسیده می شود و زرد می شود از خود بذر بجا

گذاشته که به آن تخم شربتی می گویند که در زیر برای شما عزیزان توضیح می دهم.

 

تخم شربتی

ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده  آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به‌عنوان رافع التهابات ستگاه و مجاری ادرار استفاده بسیار داشته است تخم شربتی خواص بی شماری دارد که ۱۰ خواص آن را در ادامه میخوانید

 یک – کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن

تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگهمیدارد. چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند. پس به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، چرا از تخم شربتی استفاده نشود

دوم -نگهداشتن فشار خون متعادل

فشار خون انسان ممکن است بعد از غذا بخصوص اگر غذاهای پر نشاسته خورده شود، بالا میرود و باعث احساس خستگی و کمبود انرژی میگردد. با متعادل نگهداشتن فشار خون، نه تنها شانس مبتلا شدن به بیماری دیابت کم میشود، بلکه انسان در طول روز انرژی متعادلی خواهد داشت. اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت

سوم – از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند

چهارم – دارای مقدار فراوانی روغن اومگا۳ میباشد.

چهارم – تخم شربتی به شما انرژی فراوانی میبخشد برای تمام طول روز

پنجم – تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدانت میباشد که شما را جوان نگهمیدارد

ششم – تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین میباشد

هفتم – تخم شربتی دارای مقدار زیادی کلسیم میباشد

هشتم – دارای یک ماده معدنی میباشد به نام بورون که باعث میشود انتقال کلسیم به استخوانها میشود

نهم -دارای مقدار زیادی پتاسیم میباشد

دهم -دارای مقدار زیادی آهن میباشد

انشاءالله که توانسته باشم مطالب را بخوبی ادا کرده باشم 

 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 13:22  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص گشنیز

گشنیز طبیعت سرد وخشک دارد

گشنیز از جمله سبزیجات معطری است که اگر چه به لحاظ  ظاهری به شکل جعفری می باشد ولی برگه های آن بسیار لطیف تر از جعفری است . و به همین خا ط بعضی ها آ نرا به صورت خام نیز در سبزی خوردن و یا سالاد مورد استفاده قرار می دهند.

گشنیز این سبزی معطر نه تنها به صورت خام و پخته مصرف می شود ( تخم گشنیز به عنوان طعم دهنده بعضی از غذا ها و بخصوص ترشی ها استفاده می شود )

 گشنیز سر شار از ویتامین ها است به ویژه و یتامین A و C می باشد .

خواص در مانی

برگ و تخم گشنیز باعث تقویت معده شده و علاوه بر اینکه به هضم غذا کمک می کند التهاب آن را نیز از میان می برد و همچنین خاصیت بادشکنی و ضد نفخ هم دارد.

برگ گشنیز تسکین دهنده استفراغ  و همچنین بر طرف کننده عطش می باشد.

گشنیز خام خواب آور است پس اگر برای خواب شب مشکل دارید ۳۰ گرم از آب گشنیز بگیرید و با کمی شکر شیرین نموده و میل فرمایید ( بی حسی . خواب آلودگی . گیجی و گاهی فراموشی موقت ایجاد می کند . 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 11:27  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص عرق و گیاه غازیاغ یا غازیا

من ((غازیاغى )) هستم
در اواخر بهار سبزى فروشان دهاتى سبزى مرا به شهر آورده به نام غازیاغى
 مى فروشند. ترك زبانان به من (غاز - ایاغى ) یعنى پاى غاز مى گویند.
 فارسى یك نوع من پاى غازى و نوع دیگرى كه در كوههاى لرستان مى روید، پاى 
زاغان
 نام دارد. در عربى به گیاه من حشیشة الارض و خضر الشیاطین گویند. در كتابهاى 
گیاه شناسى
 قدیم مرا تحت نام ((آطریلال )) ذكر كرده اند، و این یك لغت بربرى است . زیرا در یكى
 از قبایل بربر 
در شمال آفریقا پزشكى ، بیمارى برص را با بذر من معالجه مى كرد و دستور آن را به
 دیگران نمى گفت و 
تنها فرزند او از این راز آگاهى داشت و سالیان دراز این سر در خانواده ى
 ایشان باقى بود، و از پدر به پسر مى رسید كه كم كم بر دیگران فاش شد
گیاه من خودرو است و تاكنون اهلى نشده است . برگها و ساقه هاى من به علت 
داشتن ویتامین ((ث )) زیاد براى تصفیه ى خون و جلوگیرى از فساد لثه و رقت خون
 مصرف مى شود. اگر برگهاى مرا مالش دهند، بویى شبیه خردل شنیده مى شود و 
طعم آن تند است ، بذر من داراى هورمونهاى گیاهى است و ترشحات غدد داخلى را 
تنظیم مى نماید. بادشكن - ضد عفونى كننده و ادرارآور است . كلیه و مثانه را 
زهكشى 
و پاك مى نماید. ضماد بذر من باز كننده ى زخم ها و پاك كننده ى جاى آنها است 
خوردن جوشانده ى آن مسقط جنین است ، مهمترین خاصیت بذر من كه 
سال ها جزو اسرار بود
 و كسى از آن اطلاع نداشت ، درمان بیمارى برص است كه در مقدمه 
مختصرى از آن اشاره 
شد. بیمارى برص چنانچه در كنگر بیان شد، بیمارى قدیمى است كه در روى 
پوست صورت و 
بدن لكه هاى سفید ظاهر مى شود و در طب جدید آن را نتیجه ى بر هم 
خوردن تعادل ترشحات 
داخلى مى دانند و گیاهانى چون كنگر و غازیانى كه داراى هورمونهاى گیاهى 
بوده و ترشحات داخلى
 را تنظیم مى نمایند مى توانند درمان این مرض باشند و لكه هاى سفید را كه 
پیسى خوانده مى شوند، 
پاك نمایند. كنگر دستور استفاده خود را بیان داشت و اكنون نوبت من است كه این 
سر بزرگ را فاش كنم و چون
 در طب جدید درمانى براى بیمارى برص پیدا نشده ، و در بین امراض صعب العلاج 
قرار دارد، من دستور 
معالجه آن را آن گونه كه در كتب قدیم آمده نوشته و شرح مى دهم و امیدوارم اهل
 تحقیق از آن استفاده كرده و 
این مرض پلید را درمان نمایند ساده ترین دستورى كه براى معالجه برص نوشته اند، 
آن است كه شخص ‍ مبتلا اول 
با یك تنقیه ى مسهل ، معده و روده هاى خود را پاك كرده و بعد پانزده روز متوالى 
هر روز ده گرم بذر مرا با عسل مخلوط كرده میل نماید. براى 
اینكه از این دستور نتیجه ى مطمئن بدست آید، بایستى این معالجه را در تابستان 
در روزهاى گرم بكار برند و پس از خوردن آن ، موضع برص را 
عریان كرده در برابر تابش آفتاب قرار دهند تا عرق نمایند و آب ننوشند. در فصل 
زمستان نیز بااستفاده از حمام سونا مى توان از این دستور و 
دستورهاى دیگر نتیجه گرفت . نسخه هاى دیگرى هم مى توان از این دستور و 
دستورهاى دیگر نتیجه گرفت . نسخه هاى دیگرى هم براى 
درمان این بیمارى نوشته شده كه تشریح یكایك آنها وقت بسیار لازم دارد و من در 
اینجا فقط یكى از آنها را براى استفاده ى خوانندگان 
تشریح مى نمایم . این دستور را ((ابن بیطار)) در كتاب ((اختیارات بدیعى )) نوشته و 
خود روى بیماران بسیارى تجربه كرده است و 
نتیجه ى قطعى گرفته و آنرا سرى بزرگ مى داند، بهترین نوع من بذرى است كه در 
گرمسیر به عمل آید، ریز و تیره باشد. طعم آن
 تلخ و تند بوده ، زبان را بگزد. در فصل تابستان پس از تنقیه با یك مسهل قوى و پاك 
كردن شكم 5/3 گرم بذر مرا با نیم گرم زنجبیل و 
نیم گرم ((عاقرقرحا)) و نیم گرم ریشه تربد با عسل مخلوط كرده هر روز میل نمایید و
 بعد در آفتاب نشسته موضع را عریان كنید تا 
عرق نماید و این عمل را چندین روز متوالى انجام دهید. پس از سه روز آثار بهبودى 
با پیدا شدن جوش هاى شبیه آبله بر روى لكه هاى 
سفید ظاهر مى شود و آب زردى از آن خارج خواهد شد و بیمارى به تدریج برطرف 
شده ، پوست بدن رنگ طبیعى خود را پیدا خواهد كرد و 
((عاقرقرحا)) یا ((آكركره )) گیاه معروفى است كه سابقا قبل از پیدایش گرد
 ((د.د.ت )) بهترین حشره كش محسوب مى گردید. تربد گیاه 
دیگرى است كه در خراسان مى روید و به زبان فرنگى به آن ((توربیت )) گویند. 
ریشه آن مسهل قوى بوده ، سمى است و نبایستى روزانه 
بیش از نیم گرم از آن خورده شود، چنانچه ریشه ى تربد را پیدا نكردید مى توانید از 
ریشه درخت توت استفاده كنید

در زبان لاتین به من یلانتاگو - كورونویوس گویند

 

غازیاغی به زبان ترکی یعنی پای غاز . نوعی از آن در کوههای لرستان میروید و به «پای زاغان» معروف است. شایان ذکز است که به آن غازپا نیز گفته می شود و در کردستان به آن پاغازه می گویند

این گیاه خودرو بوده و تا کنون اهلی نشده است . از تیره اسفناجیان بوده ، دارای برگهای مثلثی سر نیزه ای با دو گوشه در پایین می باشد . ساقه خوشه هایش بی برگ و درشت و حاوی دانه های قهوه ای براق است . ارتفاع آن به 20 الی 30 سانتیمتر میرسد . اندام خوراکی آن برگ گیاه است .

1- برگ و ساقه های آن به سبب داشتن ویتامین ث زیاد برای تصفیه خون ، رقیق شدن خون و جلوگیری از فساد لثه استفاده می شود

2- بذر آن دارای هورمون های گیاهی بوده و ترشحات داخلی را تقسیم می کند

3- باد شکن ضد عفونی کننده و ادرار آور است

4- کلیه و مثانه را زهکشی و پاک می کند

5- ضماد بذر آن باز کنندۀ زخمها و پاک کنندۀ جای آنهاست

6- برای درمان بیماری برص(لکه های سفید پوست) غازیاغی بسیار مؤثر خواهد بود، برای

این منظور در فصل تابستان و پس از تنقیه با یک مسهل قوی و پاک کردن شکم، 3/5 گرم

بذر غازیاغی را با نیم گرم «زنجبیل» ، نیم گرم «عاقرقرحا(آکرکره)» و نیم گرم

ریشه تربد (ویا ریشه درخت توت) را با عسل مخلوط کرده و هر روز میل نمایید ، بعد موضع برص را عریان نموده و در آفتاب بنشینید تا عرق نمایید ، این عمل را چند روز متوالی انجام دهید . پس از چند روز آثار بهبودی با پیدا شدن جوش های شبیه به آبله - که بر روی لکه های سفید ظاهر می شود و آب زردی از آنها خارج می گردد- مشاهده می شود و بیماری به تدریج برطرف شده و پوست بدن رنگ طبیعی خود را پیدا خواهد کرد

خوب است بدانید بهترین نوع بذرغازیاغی برای این منظور آن است که در گرمسیر به عمل آمده و ریز و تیره باشد ، در ضمن طعم آن تلخ تند بوده و زبان را بگزد

7- طبیعت آن گرم بوده و در بعضی از نقاط ایران مردم آن را با سبزیجات دیگر مصرف می کنند و گاهی نیز با آن کوکو تهیه می کنند

8- غازیاغی خنک ، اشتها آور ، ملیّن و ادرار آور می باشد

9- اگر برگهای تازه غازیاغی را بکوبند و روی محل گزیدگی حشرات بگذارند ، سوزش نیش و گزیدگی را برطرف می کند

10- غرغره کردن شیره برگ تازه غازیاغی در موقع گلودرد های سخت مفید است

 

+ نوشته شده در  شنبه یکم اسفند 1388ساعت 10:50  توسط حبیب اله گلفام  | 

مطالب جدیدتر